Selasa, 3 Februari 2015

Cream Horns Pastry Puff


Cream Horns Pastry Puff

Bahan-bahan
2 keping pastry puff 8 x 8in
Acuan Horn
Gula Pasir
1 biji kuning telur + sedikit air untuk sapuan

Filling Buttercream
250gm krimwell
50gm mentega
130gm gula aising - ayak
1/2 sudu besar golden syrup
1/2 sudu kecil butter flavour

Piping Bag dan nozzle

Cara-cara :
1.  Keluarkan pastry puff dari peti sejuk dan biarkan beberapa minit supaya lembut.  Potong setiap keping pastry puff  8x8in menggunakan pizza cutter kepada 8 jaluran setiap satu.

2.  Ambil satu jalur dan tekan pada hujung acuan horn dan pintal hingga ke atas.  Jangan terlalu rapat  jarakkan 1 in dari permukaan atas acuan supaya senang di keluarkan.

3.  Lekatkan hujung pastry dengan sedikit kuning telur supaya tidak terbuka.

4.  Sapu pastry horns dengan kuning telur dan taburkan dengan sedikit gula pasir di atasnya.
5.  Susun di dalam loyang yang di alas baking paper.  Hujung akhir pastry biar berada di bawah supaya tidak terbuka semasa di bakar.
6.  Bakar di dalam oven yang di panaskan dahulu pada suhu 175C selama 15minit.  Pasang kipas oven supaya puff masak dengan sekata.
7.  Sejukkan dahulu sebelum di keluarkan dari acuan dan di isi dengan buttercream.

Cara-cara  : 
1.  Putar krimell dan mentega hingga kembang dan gebu.  Masukkan gula aising, golden syrup dan butter flavour putar hingga bergaul rata.
2.  Masukkan ke dalam piping bag dan picit ke dalam pastry horns.
Cream Horns Pastry Puff

Tiada ulasan:

Catat Ulasan