Sabtu, 5 Disember 2015

Kek Pisang / Banana Cake


Kek Pisang / Banana Cake

Bahan-bahan




Cara-cara :
  1. Lecek pisang bersama 1 sudu besar jus limau nipis untuk naikan urat2 pisang.
  2. Ayak tepung, soda bikabonat, baking powder dan garam. Ketepikan
  3. Pukul telur,gula dan esen vanila hingga gebu. Masukkan minyak jagung. tuang perlahan-lahan sambil terus memukul.
  4. Masukkan pisang, pukul sebati. Masukkan tepung sedikit demi sedikit, gaul guna speed perlahan.
  5. Bakar pada suhu 160-170c selama 30min. Jika permukaan keperangan turunkan suhu kepada 150C. Cucuk dgn lidi jika lidi bersih dah masak jika belum tambah 5min lagi.

Kek Pisang / Banana Cake

Tiada ulasan:

Catat Ulasan